نمایندگی تعمیر گوشی سامسونگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18

دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

مهمترین دلیل کند شدن سرعت گوشی سامسونگ

علت کاهش سرعت گوشی موبایل چیست؟ در واقع متداول‌ترین سوال در مورد گوشی‌های کار کرده. به نظر می‌رسد گوشی‌های ما بعد از مدتی بدون دلیل مشخص و واضحی ناگهان سنگین و کند می‌شوند؛ اما علت آن چیست؟ احتمالاً دلایل زیادی وجود دارد. خوشبختانه برخی از این عوامل قابل پیشگیری و اصلاح هستند. در این مقاله ۱۹کالا به ۶ دلیل برای کند شدن گوشی و راه‌حل‌های آن و به راه‌های افزایش سرعت این دستگاه‌ها اشاره می‌کند. قبل از اشاره به هر موضوعی می‌بایست گفت که این امر ممکن است برای هر برندی اتفاق افتد و مختص برند و یا مدل خاصی از گوشی‌های موبایل نیست.

اپلیکیشن‌های پس‌زمینه

احتمالاً در این مورد مواردی به گوشتان خورده، اما باید بگوییم که دلیل اصلی کند شدن گوشی، وجود تعداد زیادی از اپلیکیشن‌هایی است که در پس‌زمینه گوشی اجرا می‌شوند. با گذشت زمان اپلیکیشن‌های زیادی را نصب می‌کنیم و در همین حین فراموش می‌کنیم که اپ‌های قدیمی‌تر و بلا‌استفاده را پاک کنیم. بسیاری از این اپلیکیشن‌ها برای به‌روزرسانی اطلاعات خود، اتصال به اینترنت یا نظارت بر سایر بخش‌های سیستم، از منابع موجود در پس‌زمینه استفاده می‌کنند و همین امر می‌تواند منجر به کم شدن سرعت گوشی شود. از این رو می‌توان آن را علت کند شدن گوشی در نظر گرفت.

گوشی‌ها منابع محدودی دارند (حافظه رم، پردازنده و …) و این منابع باید به تمام موارد مربوط به پس‌زمینه و کارهایی که از اولویت بالایی برخوردارند تخصیص یابند. با در نظر گرفنن این موضوع، کاملا طبیعی است که اپلیکیشن‌های در حال اجرا بخش زیادی از منابع پس‌زمینه را مصرف ‌کنند و این موضوع منجر به کاهش سرعت گوشی در زمان اجرای برنامه‌هایی نظیر بازی می‌شود. اندروید در زمینه‌ی مدیریت منابع سیستم نسبتا خوب عمل می‌کند، اما بالاخره این توانایی‌ها هم حد و حدودی دارد و نمی‌توانیم انتظار معجزه از آن داشته باشیم. خوشبختانه، اندروید P یا نسخه‌های جدید‌تر با محدود کردن دسترسی اپلیکیشن‌های پس‌زمینه به منابع سیستمی تغییراتی را به وجود آورد.

بنابراین، اولین و ساده‌ترین کاری که در راستای افزایش سرعت گوشی باید انجام شود، حذف اپلیکیشن‌های بلااستفاده است.

خوشبختانه، نسخه‌های جدید اندروید این کار را ساده‌تر از گذشته کرده‌اند و به‌صورت خودکار اپلیکیشن‌هایی که مدت زیادی مورد استفاده قرار نگرفته‌اند، را در یک فهرست در اختیار کاربر قرار می‌دهند. این برنامه ها می‌تواند علت کند شدن گوشی باشد.

پر شدن حافظه و فرگمنتیشن

سرعت انتقال فایل به حافظه NAND (حافظه داخلی) ارتباط مستقیمی با پر شدن آن دارد و با پر شدن حافظه داخلی آن، سرعت انتقال کاهش می‌یابد که می‌تواند منجر به کند شدن سرعت گوشی هم شود. این موضوع می‌تواند به دلیل نصب تعداد زیادی اپلیکیشن‌، ذخیره‌ی حجم انبوهی از عکس‌ها، ویدیوها و فایل‌های موقت مربوط به اپلیکیشن‌های مختلف باشد.

این مطلب را از دست ندهید   تعمیر مادر برد Galaxy S20

خوشبختانه، زمانی که فضای خالی حافظه گوشی رو به اتمام است، سیستم عامل اندروید یک پیغام برای شما نمایش می‌دهد و به کاربر توصیه می‌کند بخشی از فایل‌های بلااستفاده را پاک کند. البته بهتر است قبل از دریافت این پیام، خود شما این کار را انجام دهید. حتی اگر نوتیفیکیشن‌های مربوط به خالی کردن حافظه را هم هنوز دریافت نکرده‌اید. پر شدن زیاد حافظه یا انبوهی از فایل‌های مربوط به اپلیکیشن‌های پاک شده می‌تواند سرعت سیستم را کاهش دهند. به این امر گسستگی fragmentation گفته می‌شود. در ضمن از کار افتادن بخش‌هایی از حافظه می‌تواند در نتیجه‌ی عمر و محدودیت چرخه خواندن و نوشتن درایو باشد، همین امر نیز منجر به افزایش این گسستگی می‌شود.

با افزایش این گسستگی، گوشی برای دستیابی به اطلاعات مختلف باید زمان بیشتری را صرف کند که همین موضوع باعث کاهش سرعت گوشی می‌شود و می‌توان آن را علت کند شدن گوشی درنظر گرفت.

اندروید و سایر کنترل کننده‌های درایو، در زمینه‌ی یکپارچه کردن حافظه، عملکرد قابل قبولی دارند. با‌این‌حال، با پر شدن حافظه، به دلیل کمبود فضا، انتقال و ذخیره‌سازی فایل‌های جدید به کار بسیار سخت‌تری تبدیل می‌شود. اگر حافظه گوشی شما کاملاً پر شده و حذف فایل‌ها دیگر تأثیر محسوسی در افزایش سرعت گوشی ندارد، بهتر است که آن را به تنظیمات کارخانه برگردانید (factory reset)، توجه داشته باشید که در این صورت محتویات حافظه به‌طور کامل پاک می‌شود.چنین کاری احتمالاً مشکل مورد نظر را برطرف می‌کند. البته نکته دیگری هم هست که می بایست در نظر داشته باشید. در ادامه به این موضوع اشاره خواهیم کرد..

این نکته را در نظر داشته باشید که در شرایطی که حافظه‌ی مذکور بسیار قدیمی باشد و دیگر توان چندانی برای ادامه فعالیت نداشته باشد احتمالاً این روش جوابگو نباشد. در ضمن بهتر است فایل‌هایی مانند عکس‌ها، ویدیوها و آهنگ‌ها را به جای حافظه داخلی، در کارت MicroSD ذخیره کنید؛ زیرا  استفاده از این کارت حافظه‌ها در گوشی بسیار راحت است. در نهایت به شما توصیه می شود که  از سرویس‌های ذخیره‌سازی ابری استفاده کنید.

عمر باتری

جالب است بدانید که باتری‌ها هم پیر می‌شوند. در واقع باتری را هم می‌توان جزء  ۶ دلیل برای کند شدن گوشی در نظر گرفت. پس از دو و یا شاید سه سال استفاده از باتری، ظرفیت آن‌ها کاهش می‌یابد و شاید دیگر نتوانند جوابگوی شارژ حتی یک روز کامل باشند.  کاهش راندمان باتری طول عمر را کاهش می‌دهد.  از طرف دیگر باتری‌هایی که سن و سال بالایی دارند، معمولاً به دلیل افزایش مقاومت داخلی بخش زیادی از شارژ دریافتی را هدر می‌دهند و آن را به گرما تبدیل می‌کنند این گرما نیز عواقبی خواهد داشت که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد…

این مطلب را از دست ندهید   تعمیر بلندگوی خارجی Galaxy J6

مقاومت داخلی از دو منظر می‌تواند بر عملکرد گوشی تآثیر بگذارد. این گرما می‌تواند پردازنده را هم تحت‌تأثیر قرار دهد. زیرا گرم شدن یک پردازنده، معمولاً باعث کاهش سرعت آن می‌شود. در ضمن پردازنده‌ها و حافظه‌ها برای اینکه عملکرد خوبی داشته باشند، باید جریان برق زیادی را دریافت کنند و باتری‌های قدیمی در این زمینه کارایی چندانی نداشته و همین موضوع منجر به کند شدن گوشی می‌شود.

CPUها نسبت به درجه حرارت حساس هستند، بنابراین در صورت داغ شدن گوشی به دلیل قدیمی بودن باتری،  قابلیت مدیریت شارژ گوشی، سرعت پردازنده گوشی را کم می‌کنند. در هر صورت، باتری‌های قدیمی به دلیل اینکه نمی‌توانند مانند سابق ولتاژ سایر قطعات را تأمین کنند، بر عملکرد قطعاتی مثل حافظه رم، پردازنده و حافظه داخلی تأثیر می‌گذارند. در بدترین حالت ممکن، باتری ضعیف می‌تواند منجر به ریبوت‌ و یا ریست‌های مداوم گوشی شود. تجربه‌ای که ممکن است بارها برای شما هم اتفاق افتاده و علت کند شدن گوشی شما باشد.

در این صورت، تنها راه حل موجود تعویض باتری قدیمی با یک باتری جدید است؛ اما همان طور که می‌دانید متأسفانه، به دلیل اینکه امروزه باتری بسیاری از گوشی‌های هوشمند غیر قابل تعویض هستند، به سختی تعمیر می‌شوند و یا تعویض آن‌ها بسیار هزینه‌بر بوده  و ممکن است برای یک گوشی قدیمی مقرون به صرفه نباشد.

فرسودگی حافظه

حافظه‌ی داخلی گوشی‌ها و رم آن‌ها نیز مانند باتری پیر می‌شوند. دلایل مختلفی برای این موضوع مطرح است؛ اما به ‌طور خلاصه می‌توان به کاهش ظرفیت حافظه داخلی به مرور زمان اشاره کرد. جالب است بدانید که عمر حافظه‌ی داخلی به میزان ذخیره‌ی دیتای جدید در آن بستگی دارد. روی هم رفته، عمر کلی بسیاری از حافظه‌های داخلی چیزی بین ۵ تا ۱۰ سال است و معمولاً دو تا سه سال به‌خوبی جوابگو خواهند بود.

به‌روزرسانی اپلیکیشن‌ها و سیستم‌عامل

یکی دیگر از مواردی که می‌تواند تأثیر به سزایی در کند شدن گوشی و افت سرعت آن داشته باشد، به‌روزرسانی سیستم‌ عامل اندروید و یا ios و اپلیکیشن‌های آن‌هاست. معمولاً ورژن‌های جدید آن‌ها از امکانات بیشتری بهره می‌برند و همین موضوع باعث می‌شود فشار بیشتری به قطعات سخت‌افزاری قدیمی بیاید.

این مطلب را از دست ندهید   10 روش رفع مشکلات تخلیه باتری

البته من شخصاً در این مورد تردید دارم، حداقل در مورد گوشی‌های اندرویدی به نظر درست نمی‌آید. بیشتر گوشی‌های اندرویدی حداقل تا دو سال به‌روزرسانی‌های مربوط به سیستم‌عامل را دریافت نمی‌کنند. علاوه بر این، حداقل ویژگی‌های سخت‌افزاری لازم برای اجرای ورژن‌های مختلف اندروید، معمولاً تغییر زیادی ندارند، به‌عنوان مثال یک گوشی قدیمی با ۱ گیگابایت حافظه رم، به طور ناگهانی توانایی اجرای نسخه جدیدتر اندروید  را از دست نخواهد داد. البته  در مورد سیستم عامل iOS آیفون موضوع کمی فرق می‌کند.

گوشی‌های بسیار قدیمی ممکن است با برنامه‌ها و بازی‌های جدیدتر سازگاری نداشته باشند.

البته ممکن است با ارتقا اپلیکیشن‌ها، به دلیل اینکه مشخصات زیادی به آنها اضافه می‌شود، سنگین‌تر از گذشته شوند. اما بیشتر آنها طوری طراحی شده‌اند که بخش زیادی از حافظه رم را اشغال نکنند.

از طرفی دیگر نیز بیشتر اپلیکیشن ها تمرکز خود را به جای اوج عملکرد بر مصرف باتری گذاشته‌اند حتی خود طراحان هم همیشه موضوع مصرف شارژ را مدنظر قرار می‌دهند؛ زیرا کاربران به اپلیکیشن‌هایی که شارژ زیادی مصرف می‌کنند علاقه چندانی ندارند و معمولاً چنین اپلیکیشن‌هایی را سریع پاک می‌کنند (البته به جز بازی‌ها)؛ مخصوصا از زمانی قابلیت نمایش پیغام مصرف باتری برای کاربر ارسال در سیستم عامل اندروید اضافه شده است.

در نهایت باید بگوییم که شاید به‌روزرسانی نرم‌افزارها در کند شدن گوشی تأثیر داشته باشد، اما به نظر من تنها یک عامل جزئی است و تأثیر چندانی ندارد.

انتظارات غیر واقع بینانه دلیل دیگر کند شدن سرعت گوشی:

در صورتی که دلایلی که برای کند شدن گوشی در بالا ذکر شده دلیل کند شدن سرعت گوشی شما نباشد، پس احتمالاً توقعات بالای شما به این نارضایتی دامن می‌زند. همیشه می‌شنویم که گوشی‌های جدید پر سرعت‌تر و عالی‌تر هستند که همین گفته‌ها باعث می‌شوند که ما گوشی قدیمی خودمان را با آن‌ها مقایسه کنیم و در نتیجه سرعت کم‌شان توی ذوق ما می‌زند در واقع پیشرفت‌های حوزه موبایل تاًثیر چندانی در عملکرد کار‌های روزانه ما ندارند. اگر از گوشی‌های قدیمی به خوبی نگهداری کنیم، می‌توانیم تا چند سال از عملکرد خوب آنها بهره ببریم.

با همه‌ی این‌ها، کند شدن گوشی به مرور زمان به دلیل عمر قطعات داخلی آن‌ها یک حقیقت غیرقابل انکار است، اما با رعایت نکات ساده می‌توانیم تا سال‌ها به نحو مطلوبی از گوشی خود بهره بریم.

0/5 (0 نقد و بررسی)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − هفت =